Két rákkutató kapja idén az orvosi Nobel-díjat

Nobel-díj, rákkutatás, Hondzso Taszuku, James P. Allison
Stockholm, 2018. október 1. James P. Allison amerikai (b) és Hondzso Taszuku japán tudósok portréi a kivetítőn a Svéd Királyi Tudományos Akadémiának az orvosi Nobel-díj odaítéléséről döntő bizottság stockholmi sajtótájékoztatóján 2018. október 1-jén, miután bejelentették, hogy a rák elleni modern immunterápia kifejlesztésével ők kapják az idei orvosi Nobel-díjat. (MTI/EPA/Fredrik Sandberg)
Vágólapra másolva!
A rákkutatás területén elért eredményeiért két tudós, az amerikai James P. Allison és a japán Hondzso Taszuku kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat – jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.
Vágólapra másolva!

Az illetékes bizottság indoklása szerint az amerikai és a japán szakember a rák elleni modern

immunterápia kifejlesztésével érdemelte ki

a legrangosabb tudományos elismerést.

James P. Allison amerikai (b) és Hondzso Taszuku japán tudósok portréi a kivetítőn a Svéd Királyi Tudományos Akadémiának az orvosi Nobel-díj odaítéléséről döntő bizottság stockholmi sajtótájékoztatóján Forrás: MTI/EPA/TT NEWS AGENCY/Fredrik Sandberg

A két kitüntetett 9 millió svéd koronával (282 millió forintos összeggel) gazdagodik, a díjátadó ünnepséget hagyományosan december 10-én, az elismerést alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján tartják.