Garázsba áll a PIM Arany-busza

Arany János magyar költő, tanár, újságíró, a Kisfaludy Társaság igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia tagja és főtitkára, a magyar irodalom egyik legismertebb és legjelentősebb alakja.
János Arany (1817-1882), Arany János magyar költő, tanár, újságíró, a Kisfaludy Társaság igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia tagja és főtitkára, a magyar irodalom egyik legismertebb és legjelentősebb alakja.
Vágólapra másolva!
16 hónap alatt 30.000 kilométer, 250 helyszín, 95.000 látogató.
Vágólapra másolva!

A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából indított autóbuszos vándorkiállítása óriási érdeklődés mellett tizenhat hónapon át járta az országot és a határon túli magyarlakta településeket. A 2017. júliusi indulás óta folyamatosan úton volt a busz, több mint 250 településre jutott el. Összesen közel 30.000 km-t tett meg, a legtávolabbi helyszín a Budapesttől 800 km-re fekvő Kézdivásárhely volt, de Erdély több más városában, sőt a Felvidéken és Horvátországban is bemutattuk a kiállítást.

A buszos vándorkiállítás sikerét mi sem jelzi jobban, mint hogy öt vendégkönyvet töltöttek meg az elismerő bejegyzések, ez év májusban pedig a Magyar Múzeumi Egyesület különdíjjal tüntette ki az Arany200-buszt.

Arany János (1817-1882) Forrás: AFP - COLLECTION ROGER-VIOLLET / ROGER-VIOLLET

A tizenhat hónap alatt közel 100.000-en láttákkiállításunkat, ami azt jelenti, hogy az Arany-busz minden időkegyik legtöbb látogatót vonzó vándor kiállítása volt.

Arany János életének fontosabb állomásain, Nagyszalontán, Debrecenben, Geszten és Nagykőrösön is járt a busz, végül pedig 2018. október 31-én, szerdán Arany életének utolsó helyszínére, a Magyar Tudományos Akadémia Székháza (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.) elé érkezik.

Aki még nem látta, jöjjön el, 10 és 17 óra között még fel lehet szállni az Arany-buszra! Mindenkit szeretettel várunk! A kiállítás ingyenesen látogatható.