Mosás nélkül is hetekig friss maradhat az alsóneműnk

2019.01.02. 17:35

Egy dán start-up vállalkozás új találmányának köszönhetően az alsóneműnk még akkor is friss maradhat, ha nem cseréljük le naponta, és ugyanazt hordjuk hetek óta. Az ötlet azonban nem csupán kényelmi szempontból úttörő, hanem áldást jelent a környezet számára is.

Forradalmi módszerrel szállnak szembe a szagokkal

Amikor egy forró nyári napon vagy egy kiadós edzés után összeizzadjuk a ruhánkat, azzal egy időben ideális környezetet teremtünk a baktériumoknak is. Ez pedig óhatatlanul egyet jelent a kellemetlen szagokkal. Egy dán vállalkozás új módszertani találmánya azonban új, forradalmi módszerrel szállna szembe a verejtékkel.

Szembe szállnak a kellemetlen szagokkalForrás: pexels.com

Az izzadság tulajdonképpen szagtalan, azonban jó táptalaja azoknak a baktériumoknak, amelyek az izzadságszagot okozzák – mondta, az ötlete jegyző Organic Basics Mads Fibiger elnök-vezérigazgatója a Business Insider Nordicnak. – A Polygiene azonban gondoskodik arról, hogy az ezüstsó koncentrációja alacsony legyen, így megakadályozható azoknak a baktériumoknak a szaporodása, amelyek az izzadság- és az alsónemű szagáért felelősek.

Az új ötlet fontos környezetvédelmi hatással is bír

Az elnök-vezérigazgató szerint a fehérneműt így a szükséges mosás előtt sokkal hosszabb ideig viselhetjük. Kijelentette azt is, hogy „az ötlet tényleg működik". Bár az Organic Basics „találmánya" már kapható a piacon, a szkeptikusok azonban kétségbe vonják annak a valós hatékonyságát.

A forradalmi ötlet hetekig frissen tartja az alsóneműtForrás: pexels.com

Néhány kutató szerint még ha az alsónemű meg is tartja a kívánt frissességet, az emberek akkor sem tudják átlépni azt a mentális akadályt, hogy ugyanazt az alsóneműt viseljék heteken át. Ám az új ötlet környezetvédelmi hatása senkinek sem kétséges.
Minden egyes alkalommal, amikor egy hagyományos fehérneműt vásárolunk, viselünk, mossuk, majd végül eldobunk, hatalmas ütést mérünk a környezetre és a bolygóra – mutatott rá Mads Fibiger. – A ruhanemű mosásához és szárításához vízre és energiára van szükségünk, így minél gyakrabban tisztítjuk azt, annál nagyobb annak a romboló hatása a környezetünkre.
A start-up vállalkozás most azonban arra törekszik, hogy segítsen az embereknek hathatósan ritkítani a mosodai napokat.