A kétgyerekes anya, Pam Roberts ritka betegségben szenved. A nő hallja, ahogyan mozognak a szervei. Hallja, ahogyan pislog, ahogyan ver a szíve, rosszabb napokon pedig azt is, ahogyan a vér áramlik az ereiben. 

Mindössze néhány Pam Robertséhez hasonló esetet diagnosztizáltak eddig Angliában. Az orvosok sem igazán értik, hogyan fordulhat elő, de Pamnek és a hozzá hasonló betegeknek rendellenesen fejlődtek ki a fülben található félökrös ívjáratai. Ezeknek a betegeknek egy apró lyuk van a belső füle és az agya között, ami felerősíti a szervezet hangjait. Tehát a külvilágból érkező hangokat nem feltétlen hallják élesebben, inkább a belső mozgásokra érzékeny a fülük. 

Saját szemgolyójának mozgását is hallja a szuperérzékeny fülű nő. Csak egy újabb műtét segíthet rajta, erre gyűjtenek a GoFundMe oldalonForrás: GoFundMe

Pam Roberts szenved a betegségtől, ezért nemrégiben műtőasztalra feküdt. Az operáció azonban nem volt sikeres, azóta még elviselhetetlenebb az állapota. 

"A legrosszabb az, hogy soha nem tudok menekülni a hangok elől" - magyarázta a nő a Mirrornak. Vannak rosszabb napok, amikor képtelen vagyok emberek közé menni, nem válaszolok a telefonokra, mert a saját hangomat is képtelen vagyok elviselni. Régebben szerettem a nővéremmel élő zenét hallgatni, az anyámmal bevásárlóközpontba járni, de mára ezek olyan fájdalmas időtöltések, hogy nem vagyok rá képes."

A gyerekek - a kétéves Bobbie és a hatéves Bethany - még túl kicsik ahhoz, hogy felfogják anyjuk betegségét, viszont a kislány mindig megkéri a barátait, ha átmennek játszani, hogy csendesen viselkedjenek. 

Pam Roberts újabb műtétjére adománygyűjtést szerveztek, az asszonynak ugyanis az Egyesült Államokba kell utaznia, hogy ott megoperálhassa egy specialista.