Társkereső oldalon kerestek partnert Rómeónak, a Sehuencas-vízibékának, aki 10 éve él magányosan egy terráriumban. Sokáig azt hitték, ő lehet fajtája egyik utolsó egyede, de nemrégiben egy expedíció során kiderült, Rómeóra még rátalálhat a szerelem, ugyanis két nőstényre bukkantak a bolíviai erdőben. A kutatók romantikus találkozót szerveznek a békáknak, Valentin-napon ismerkednek meg egymással. 

A Cochabamba Természettudományi Múzeum dolgozói talán még sosem várták olyan izgatottan a Valentin-napot, mint most. A 10 éve náluk élő hím Sehuencas-vízibékának ugyanis hamarosan meglesz az első randija - írta meg az örömhírt az Independent

Rómeóról sokáig azt hitték, hogy társ nélkül marad, ugyanis egy nagyon ritka fajról van szó. Viszont a múzeum egyik kutatóexpedíciója során további öt példányt találtak, közülük kettő ráadásul nőstény. 

A kutatók most abban reménykednek, hogy Rómeó elfogadja majd párjának a nagyobbik nőstényt, Júliát. Összeszoktatásuk Valentin-napon, február 14-én lesz. Egyelőre a tudósok sem tudják, mit várhatnak az ismerkedéstől. Rómeó ugyanis nagyon régen nem találkozott egyetlen fajtársával sem, Júlia pedig egy vad, vehemens teremtés. 

Bár ebből úgy tűnhet, hogy Rómeón áll vagy bukik a faj megmenekülésének sorsa, valójában nincs rajta ekkora nyomás. Az expedíció során talált mind az öt békát befogták, így akkor is társítani tudják az állatokat, ha Júliával nem alakulnak terv szerint a dolgok.