Rosszul sikerült a tigrisek első találkozása - a nőstény nem élte túl a randevút

tigris, London, állatkert
Vágólapra másolva!
Megölte a londoni állatkert nőstény szumátrai tigrisét pénteken, az első randevún új partnere, egy hétéves hím, amely egy dániai szafariparkból érkezett.
Vágólapra másolva!

A 10 éves nőstény Melatit és az Asim – arabul: védelmező – nevű hímet 10 napig tartották egymás közelében, de egymástól elkülönítve, hogy legyen idejük megszokni egymás jelenlétét és szagát.
A felismerni vélt pozitív jelzések után pénteken elérkezettnek látszott az idő a pár összeeresztése, ám a szokványosnak indult találkozás előbb feszültté, majd egyre erőszakosabbá vált, és

a frissen érkezett hím megölte a nőstényt.

A gondozók kiabálással és csörömpöléssel próbálták meg szétválasztani az állatokat, de Melati életét nem sikerült megmenteni.

A londoni állatkert nagy reményeket fűzött az új hímhez, tökéletes társnak véltek a nőstény számára. Múlt héten lelkendező közleményben ünnepelte az intézmény a pompás szumátrai tigris érkezését, amelytől

a fajmegőrzési program újult erővel való folytatását remélték.

A megölt nősténynek öt kölyke született előző partnerétől, Jae Jae-től, amely januártól egy franciaországi nagymacskaparkban vesz részt a kihalás fenyegette faj fenntartásában.
A szumátrai tigrisből már csak néhány száz példány élhet vadon.