Megoldódott: Karcsi és Klára visszakapta a régi fészkét

gólya, gólyafészek, Békéscsaba, Karcsi és Klára
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Többször megpróbálták átköltöztetni Karcsit és Klárát, Békéscsaba híres gólyapárosát. A madarak azonban nem fogadták jól a változást, miután 16 évet töltöttek és 50 fiókát költöttek ki szeretett villanykarójukon. A helyi kormánymegbízott úgy döntött, a fészket vissza kell tenni az eredeti helyére. 
Vágólapra másolva!

Karcsit és Klárát először tavaly költöztették át a Bartók Béla úti fészkükből egy 15 méterrel távolabb lévő fészekbe. A két madár - akiket a közelben zajló építkezés miatt költöztettek ki - nem fogadta el az új helyét, ezért visszaépítették a fészküket.

A Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal erre leszállásgátlókat épített a régi (az eredeti) fészek fölé, hogy megóvja a gólyapárt, és újra megpróbálták átszoktatni őket a néhány méterre található oszlopra. Ez néhány napja történt.

A békéscsabaiak felháborodtak, az ötlet pedig az állatvédőknek sem tetszett.

A Körös Hírcentrum kedden azt írta, Sámuel Zsuzsanna természetvédő kezdeményezésére Takács Árpád kormánymegbízott úgy döntött, a február 20-án áthelyezett fészket újra visszateszik az építési terület közelében lévő oszlopra, tehát az eredeti lakóhelyükre.

A hírportál fotói szerint úgy tűnik, a fészek már vissza is került.