Közel hétkilós babát szült egy amerikai nő

2019.03.19. 10:20

Az ajánlott születési súlynál több mint kétszer nehezebb babát szült egy nő New Yorkban. Bár a baba súlya közel 7 kilogramm, az csak a kórház történetében rekord, a világ legnehezebb újszülöttje több mint 10 kilós volt.

Óriásbébi született New York kedden, miután egy nő 6,95 kilós babát szült az egyik városi kórházban.
A nő szerint a szülés olyan érzés volt, mint amikor átmegy valakin két kamion.

Rendkívül durva volt, ugyanis beragadt a bordáim alá.

A nő elmondta azt is, hogy tudták, hogy nagy lesz a baba, de ekkora súlyra senki nem számított. Ráadásul a gyerek meglepetésként jött, ugyanis korábban azt jósolták a párnak, hogy kevesebb mint 15 százalék az esély arra, hogy gyerekük lehessen - írja Fox News.

Hét év próbálkozás után végül örökbe fogadtak egy gyereket, de a nő 2016-ban is életet adott egy gyereknek, az akkori újszülött 5 kilóval született.

A baba súlya 3,8 kilóval több, mint amennyit ideálisnak tartanak az orvosi szaklapok.

A baba rekord az Arnot Ogden Kórház történetében, azonban a világrekord messze van. A Guinness World Records szerint 1879-ben egy kanadai nő 9,98 kilós és 71,12 centis babát szült. Sajnos a gyerek csak 11 órát élt.

Az oldal más extrém eseteket is megemlít, 1961-ben Törökországban született egy 11 kilós baba, a Dél-afrikai Köztársaságban egy 10,2 kilós esetet dokumentáltak, míg 2005-ben egy brazil nő egy 7,57 kilós babának adott életet.