Rendőrkutyát klónoztak Kínában

Kína, klónozás, kutya, rendőrség, rendőrkutya
Rendőrkutyát klónoztak Kínában a kiképzési idő csökkentése érdekében
Vágólapra másolva!
Rendőrkutyát klónoztak tudósok a délnyugat-kínai Jünnan tartományban egy program keretében, amitől azt remélik, hogy segít csökkenteni a rendőrkutyák kiképzési idejét és annak költségeit - jelentette szerdán a kínai állami média.
Vágólapra másolva!

A tudósok által a rendőrkutyák Sherlock Holmesaként jellemzett,

Kunhszün (Kunxun) névre keresztelt kutyát egy kábítószer-kereső kutyából klónozta a pekingi székhelyű,

Sinogene nevű biotechnológiai vállalat és a jünnani agrártudományi egyetem a közbiztonsági egyetem támogatásával - számolt be a Global Times kínai állami lap.

A Sinogene reméli, hogy képes lesz nagy mennyiségben klónozni rendőrkutyákat

a kiképzési idő jelentős csökkentése érdekében - mondta a Global Timesnak Csao Csien-ping, a vállalat vezérigazgató-helyettese, hozzátéve, hogy a klónozás költségei továbbra is komoly akadályt jelentenek.

A jelenleg három hónapos Kunhszün széleskörű képzésen fog átesni a kábítószer-felderítés, a tömegellenőrzés és a bizonyítékok felderítése területén, és

teljes értékű rendőrkutyává válik körülbelül 10 hónapos korára

- közölte a China Daily kínai hivatalos napilap. A rendőrkutyaképzés általában öt évig tart, és mintegy 500 ezer jüanba, azaz 20,5 millió forintba kerül, a siker pedig akkor sem garantált - jegyezte meg a lap a jünnani agrártudományi egyetem egyik állatszakértőjére hivatkozva.

A China Daily arra nem tért ki, hogy mennyibe kerül egy kutya klónozása.

A világ első klónozott kutyáját dél-koreai tudósok hozták létre 2005-ben. Dél-Koreában két évvel később kezdtek el klónozott labrador retrievereket alkalmazni a kábítószer kiszimatolására a vámszolgálatnál - jegyzi meg a China Daily.