Rémületet okozott egy harcsa egy bevásárlóközpontban

2019.03.29. 16:31

Egy essexi bevásárlóközpont tavában hatalmasra nőtt egy harcsa. De ennek nem igazán örültek a pláza látogatói, ugyanis a hal több kacsát is megevett, ráadásul gyerekek előtt is - írja az Independent.

A környezetvédelmi tárca több panasz után úgy döntött, hogy a Lakeside bevásárlóközpontból elköltözteti azt a 11 kilós harcsát, amelyik több gyereket is megijesztett már, ugyanis előszeretettel eszik kacsákat, illetve más vadmadarakat is.

Nem szerencsés, hogy a gyerekek látják, ahogy ez az óriás hal kacsákat eszik, ezért eltávolítottuk a tóból- nyilatkozta Ben Norrington, a tárca szóvivője.

A bevásárló központban élő harcsabetelepített faj, nem őshonos Nagy-Britanniában.

A környezetvédelmi tárca munkatársai találtak egy elzárt tavat, így ott a nagyra nőtt harcsa nem okoz felháborodást étkezési szokásaival.

A bevásárlóközpont munkatársaival együtt azon dolgoznak, hogy a harcsapopulációt kordában tartsák a plázában - nyilatkozta a szóvivő.

IllusztrációForrás: Origo

A betelepített fajok nagy problémát jelentenek Nagy-Britanniában, jelenleg olyan tavakat keresnek, ahova áttelepíthetik a nem őshonos halakat anélkül, hogy azok veszélyeztetnék az ottani vadvilágot.

Bár a legtöbb harcsa más halakkal, vízinövényekkel, akár algákkal is táplálkozik, bizonyos fajtái rágcsálókat, békákat, madarakat is szívesen fogyaszt. Nagyritkán akár az emberre is rátámadnak. A harcsa akár 2,5 méter hosszúra is megnőhet, és súlya elérheti a 100 kilót is.