Elefántcsontot és élő állatokat csempésznek Kínában

afrikai elefánt
Évente körülbelül 30.000 afrikai elefántot ölnek meg az orvvadászok. Kína sokáig az elefántcsont kereskedelem legnagyobb piaca volt, de 2018-ban betiltották.
Vágólapra másolva!
Több mint hét tonna elefántcsontból készített tárgyat foglaltak le Kína Kuangtung tartományában az év első négy hónapjában.
Vágólapra másolva!

Elefántcsont és élőállat csemoészárut foglaltak le Kínában

Az elefántok tülkéből készült termékek mellett 67 veszélyeztetett állatfajjal kapcsolatos csempészési ügyet derítettek fel, élő tobzoskákat, sasokat és óriásszalamandrákat is lefoglaltak - közölte a tartományi vámhivatal a hétvégén.

Évente körülbelül 30.000 afrikai elefántot ölnek meg az orvvadászok. Kína sokáig az elefántcsont kereskedelem legnagyobb piaca volt, de 2018-ban betiltották. Forrás: Wikimedia Commons

Kuangcsou az egyike azoknak a tartományoknak, ahol gyakoriak a veszélyeztetett fajokkal kapcsolatos csempészési ügyek - mondta Csou Csi-csün, a tartományi vámhivatal tisztviselője.
Kína 2015-ben függesztette fel az elefántcsont és az abból készült termékek behozatalát, két évvel később véget vetett az elefántcsont kereskedelmi célú feldolgozásának és kereskedelmének.

(Forrás: MTI)