Műanyaghulladékból üzemanyagot készít egy német startup vállalkozás

2019.06.25. 17:48

Üzemanyagot készít műanyag hulladékból egy német startup cég, amely kedden bejelentette, hogy hat év kutatás után készen áll a termelés megkezdésére.

Német kutatók üzemanyagot készítenek a nem újrafeldolgozható hulladékból

Oliver Riedel, a Biofabrik nevű Drezda környéki vállalkozás alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy a műanyagot nagy nyomásnak teszik ki és különleges reaktorral, magas hőmérsékleten az alapanyagot gázzá vagy folyékony üzemanyaggá alakítják. A folyamat során egy kilogramm műanyag hulladékból nagyjából egy liter üzemanyag lesz.

A WASTX Plastic nevű gép a pirolízis elvét alkalmazza, de ellentétben más újrafeldolgozó technológiákkal, itt nem szükséges, hogy tiszta műanyagot helyezzünk bele, képes újrafeldolgozni kevert, vagy fertőzött műanyagot is.Forrás: https://www.plenglish.com/index.php?o=rn&id=43690&SEO=biofabrik-technologies-to-make-fuel-from-plastic-in-germany

Roman Maletz, a Drezdai Műszaki Egyetem kutatója közölte, hogy ha valóban megvalósítható a folyamat, akkor ez életképes megoldás lehet fenntartható energiaforrás létrehozására.Hozzátette azonban, hogy az elmúlt években végzett kutatások azt mutatták, hogy a műanyag hulladék üzemanyaggá alakításának műszaki megvalósítása egy igen bonyolult folyamat.

(Forrás: MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKK