Műanyaghulladékból üzemanyagot készít egy német startup vállalkozás

műanyagszemét
A WASTX Plastic nevű reaktor a pirolízis elvét alkalmazza, de ellentétben más újrafeldolgozó technológiákkal, itt nem szükséges, hogy tiszta műanyagot helyezzünk bele, képes újrafeldolgozni kevert, vagy fertőzött műanyagot is.
Vágólapra másolva!
Üzemanyagot készít műanyag hulladékból egy német startup cég, amely kedden bejelentette, hogy hat év kutatás után készen áll a termelés megkezdésére.
Vágólapra másolva!

Német kutatók üzemanyagot készítenek a nem újrafeldolgozható hulladékból

Oliver Riedel, a Biofabrik nevű Drezda környéki vállalkozás alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy a műanyagot nagy nyomásnak teszik ki és különleges reaktorral, magas hőmérsékleten az alapanyagot gázzá vagy folyékony üzemanyaggá alakítják. A folyamat során egy kilogramm műanyag hulladékból nagyjából egy liter üzemanyag lesz.

A WASTX Plastic nevű gép a pirolízis elvét alkalmazza, de ellentétben más újrafeldolgozó technológiákkal, itt nem szükséges, hogy tiszta műanyagot helyezzünk bele, képes újrafeldolgozni kevert, vagy fertőzött műanyagot is. Forrás: https://www.plenglish.com/index.php?o=rn&id=43690&SEO=biofabrik-technologies-to-make-fuel-from-plastic-in-germany

Roman Maletz, a Drezdai Műszaki Egyetem kutatója közölte, hogy ha valóban megvalósítható a folyamat, akkor

ez életképes megoldás lehet fenntartható energiaforrás létrehozására.

Hozzátette azonban, hogy az elmúlt években végzett kutatások azt mutatták, hogy a műanyag hulladék üzemanyaggá alakításának műszaki megvalósítása egy igen bonyolult folyamat.

(Forrás: MTI)

https://www.origo.hu/tudomany/20170731-a-muanyagszennyezes-a-globalis-klimavaltozashoz-hasonlo-fenyegetest-jelent.htmlPlasztikóceán: már a Mariana-árok mélyén is megjelent a szemét