Kutya-farkas hibrideket tenyésztenek Finnországban

2019.06.26. 17:11

Farkasokat csempésztek Finnországba Oroszországból, hogy ott kutyákkal keresztezzék őket, és a hibrid kölyköket állattartóknak adják el, illetve továbbszaporítsák őket.

 

Farkasokat csempésztek Finnországba, hogy kutya-farkas hibrideket tenyésszenek

A finn rendőrség állatvédelmi ügyosztálya nyolc személyt gyanúsít az állatvédelmi törvényekmegsértésével, várhatóan nyáron állítják bíróság elé őket.

Finnországban 2016 óta törvény tiltja farkasok és kutya-farkas keverék állatok bevitelét, tenyésztését és árusítását.

Az Yle finn közrádió jelentése szerint a gyanúsítottak 2016 júniusa és 2019 januárja között, főleg dél-finnországi és az orosz határhoz közeli településeken négy farkast vittek be és helyeztek el az első számú gyanúsított birtokán, ahol 64 állatot találtak, köztük hibrideket. A vizsgálat alatt 30 állatot elaltattak.

Két állatot találtak a nyomozók Karkkilaban. A helsinki rendőrségen külön osztály foglalkozik az állatvédelemmel kapcsolatos bűncselekményekkel.Forráshttps://yle.fi/uutiset/osasto/news/hybrid_wolf_breeding_scheme_behind_illicit_animal_imports_finnish_police_say/10842061

A farkas és a kutya keresztezéséből született állatok első négy generációjának egyedeit tekintik keveréknek.
A helsinki rendőrségen tavaly ősszel állítottak fel külön osztályt az állatvédelemmel kapcsolatos bűncselekmények üldözésére.

(Forrás: MTI)