Karen Mason természetfotós egy olyan karibi ollóscsőrű madárról készített felvételeket egy floridai tengerparton, amely éppen egy eldobott cigarettacsikkel eteti fiókáját egy floridai strandon. 

Karen Mason azzal a felirattal tette közzé a képeket közösségi oldalán, hogy ha dohányzol, ne hagyd magad után a csikkeket. Egy másik képet is közzé tette, amelyen tisztán látszik, ahogy a kis madár a csőrében tartja a cigarettacsikk szűrőjét. 

A BBC oldalán olvasható írásban arra hívják fel a figyelmet, hogy a természet azzal küzd, hogy próbáljon alkalmazkodni azokhoz a dolgohoz, amit az emberek a bolygóval művelnek. 

Arra is felhívta figyelmet a brit madárvédelmi társaság szóvívője, hogy a madarak a csikkeket ételnek nézhetik, ezért adják azokat a fiókáknak, amint ahogy sajnos ez esetben is történt a képek tanúsága szerint. 

Hozzátette, hogy évről évre egyre több állatot látunk csapdába kerülve, megsérülve vagy megölve mesterséges készítmények miatt. 

Sajnos sok ember számára a szemetelés ártalmatlan dolognak tűnik, de a képeken láthatjuk, hogy milyen hatása van az állatvilágra - szomorkodott a szóvívő. 

A cigarettaszűrők általában műanyag rostokból készülnek, és évekig tart, míg lebomlanak a környezetben.