A világ egyik legjobb lézeres látásjavító kezelése megérkezett hazánkba (X)

2019.07.03. 14:54

Történhet bármi a szememmel a műtét alatt? Megvakulhatok a lézertől? Ugye 100%-ban biztonságos a kezelés? Bármennyire is „hétköznapi" kezelésnek számít már a lézeres látásjavítás, a fentiekhez hasonló kérdésekkel napi szinten találkozunk.

Nem véletlen a kíváncsiság és az érdeklődés; a szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk. Hogyan találjuk meg azt a klinikát, ahol biztonságban érezhetjük magunkat és a szemünket? Érdemes például megnézni, hogy az ott alkalmazott módszerek minősítettek-e megbízhatóság szempontjából. Erről érdemes előzetesen nemcsak az intézmény honlapján, de személyesen is érdeklődni.

A Saint James Szemészeti Központban alkalmazott CONTOURA® lézeres látásjavító kezelés rendelkezik az Amerikai Egészségügyi Hivatal (FDA) engedélyével. Az FDA egy többéves tesztelési és engedélyezési folyamat végén mondta ki, hogy a CONTOURA® lézeres látásjavító kezeléssel jobb eredményeket érhetünk el, mint más hagyományos és hazánkban is alkalmazott kezelésekkel. Autós hasonlattal élve, a CONTOURA® kezelés rendelkezik hivatalos törésteszttel, így erre a műtéti technológiára egyre nagyobb a kereslet a világon.

FORRÁS: SAINT JAMES SZEMÉSZETI KÖZPONT

Ahogy az ujjlenyomatunk mintázata, úgy a szemünk felülete is teljesen egyedi. A CONTOURA® figyelembe veszi az adott páciensre jellemző szemészeti jellegzetességeket, és ez alapján tervezi meg a személyre szabott kezelést- mondja dr. Perényi Kristóf, a Saint James Szemészeti Központ szemész-, refraktív sebészorvosa.

 Számos lézeres látásjavítás érhető már el Magyarországon, de sokszor teljesen hagyományos lézeres szemműtéteket végeznek hangzatos fantázianevek alatt.

A CONTOURA® kezelés előnye, hogy nemcsak a dioptriát kezeli, hanem a rendkívül fejlett WaveLight® Topolyzer™ VARIO diagnosztikai eszköz segítségével 22.000 mérési ponton keresztül térképezi fel a teljesen egyedi felszínű szaruhártya töredezettségét, a világ egyik legmodernebb lézerkészüléke pedig leköveti a szem legkisebb mozgását is a műtét alatt és annak figyelembe vételével folytatja a kezelést.

 

Forrás: SAINT JAMES SZEMÉSZETI KÖZPONT

Egy ilyen prémium látásjavító kezelés után nemcsak a látásunk terén várhatunk jobb eredményeket, de a gyógyulás is gyorsabb és fájdalommentesebb lehet.

Forrás: Saint James Szemészeti Központ

Akár már a műtét másnapján elérhető a kívánt látóélesség, amely a kezelt páciensek 92,6%-ánál 100%-os éleslátást, a páciensek 64,8%-nak 125%-os éleslátást jelent, és ami még ennél is hihetetlenebb, hogy a páciensek 34,4%-a 150%-os éleslátást ért el az FDA tesztelési és engedélyezési folyamat alapján.

Forrás: Saint James Szemészeti Központ

A CONTOURA®-val kezelt páciensek megszabadulhatnak a szemüveg és/vagy kontaktlencse viselés okozta korlátoktól, és számos olyan esetben is javulást tapasztalhatnak, amelyek korábban gyakoriak voltak (például olvasási nehézségek, fényérzékenység, fénykoszorú, káprázási jelenség, autóvezetés közben fellépő panaszok).
Most már mindent élesen és tisztán láthatnak, közel és távol, nappal és éjszaka egyaránt.

Amennyiben szeretne jelentkezni ingyenes lézeres alkalmassági vizsgálatra, kérjük töltse ki online tesztünket a www.lassjol.hu oldalon, vagy keressen minket a +36 1 788 2927-es telefonszámon.

Szép napot kíván a Saint James Szemészeti Központ csapata.