Belelépett egy hajszálba, a sürgősségin kötött ki

Vágólapra másolva!
Egy brazil férfi belelépett egy hajszálba, ami aztán a talpába állt. Ez első hallásra még csak említésre sem méltó esetnek minősül, ám a vékonyka, alig 10 milliméter hosszúságú objektum olyan szerencsétlenül fúródott a páciensbe, hogy az iszonyatos fájdalmakat okozott neki.
Vágólapra másolva!

A férfi természetesen hamar a sürgősségin kötött ki. Elsőre az orvosok sem tudták megállapítani, mi a probléma, egyáltalán nem látszott a betegen, hogy a lábfeje, vagy a bokája megsérült volna. A fájdalom enyhült, ha az érintett lábujjhegyen járt, ám amikor a sarkára nehezedett, a nyilallás ismét visszatért.

A szakemberek tüzetesebben is megvizsgálták az érintett részt és akkor derült ki, hogy a férfi sarkába egy kósza hajszál fúródott. Az ehhez hasonló esetek nagyon ritkák, az elmúlt hatvan évben mindössze 26 bőrbe fúródó hajszálról számolt be az orvosi szakirodalom.

Forrás: Rachael Rettner

A helyzetet súlyosbíthatja, hogy járás során – a kígyó mozgásához hasonlóan – a hajszál a bőr mélyebb rétegeibe „vándorol", izgatva ezzel a bőrben található idegvégződéseket. Ez akár nagy fájdalmakat is okozhat.

Miután a hajszálat eltávolították a férfi talpából, a fájdalom rövidesen teljesen elmúlt.