Az elmúlt napokban több tucat döglött papagájt találtak egy sportpálya közelében a dél-ausztráliai Adelaide városában. Úgy gondolják, hogy megmérgezték őket. 

A madarak közül legalább 57 ormányos kakadu, mely védett fajnak számít. Az állami szervek vizsgálják a jelenség körülményeit. 

Néhány, még életben lévő madarat állatorvoshoz vittek, de nem tudták megmenteni őket. 

Az egyik madármentő szerint horrorfilmbe illő látványt nyújtott a helyszín. "

A madarak nem tudtak repülni és fájdalomtól vonítva feküdtek a földön. Néhány madár szájából vér folyt. Azonnal mérgezésre gondoltunk, melyet már láttunk korábban."

Mass bird deaths in suspected Australia poisoning

More than 60 birds have died after "falling from the sky" in a suspected case of poisoning in South Australia, rescuers say. The animals - two species of corella - were discovered near a sports ground in Adelaide on Tuesday and Wednesday. At least 57 of the birds were long-billed corellas, which is a protected species.

Az illetékes minisztérium szerint hetekig is eltarthat, mire kiértékelik az erdeményeket, mely szerint begegség vagy mérgezés állhat-e a háttérben - írja a BBC

Trudy Seidel állatorvos szerint, aki látta a madarakat, több mint valószínű, hogy megmérgezték őket. 

Ha valóban mérgezésről van szó, akkor pénzbírságot, sőt börtönbüntetést is kapthat az elkövető. 

A helyi önkormányzat korábban az egyik szóban forgó fajjal kapcsolatban azt állapította meg, hogy megkárosítják a termést és az utcai lámpákat is megrongálják. 

Az egyik állatmentő azt mondta, hogy ha a madarakat megmérgezték, akkor a toxikológiai jelentés segíthet elvezetni a méreg származási helyére, ugyanis méreg vásárlásánál regisztrálnia kell mindenkinek.