Bengáli tigrisek lenyúzott bőrét foglalták le a határőrök Kínában

2019.07.18. 22:12

Két bengáli tigris lenyúzott bőrét foglalták le a határőrök Kínában, egy veszélyeztetett állatok csempészésével foglalkozó csoport lefülelése során.

Tigrisbundákat foglaltak le a kínai hatóságok

A közép-kínai Honan tartománybeli Csengcsou és a kelet-kínai Fucsien tartománybeli Fucsou hatóságai még május közepén kobozták el a honani Lankaóba küldött belföldi szállítmányt, benne egy narancsvörös tigrisbundával.

Az ügyben indított nyomozás keretében később egy fehér színű tigrisbundát is lefoglaltak.
A határőrök szerint a bőrök egyenként több mint három méter hosszúak és nagyjából 1,6 millió jüant (67,6 millió forint) érnek.
A bengáli tigris vagy királytigris (Panthera tigris tigris) a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) védelmét élvezi. 

Bengáli tigris (Panthera tigris tigris)Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Beng%C3%A1li_tigris#/media/F%C3%A1jl:Panthera_tigris_tigris.jpg

Az ügyben öt gyanúsítottat vettek őrizetbe és további 200 gramm elefántagyart foglaltak le a hatóságok. A nyomozás jelenleg is tart.
A csengcsoui határőrök idén eddig öt csempészügyletet füleltek le: veszélyeztetett állatokat foglaltak le, valamint 8 kilogrammnyi elefántcsontot és vörös korallt 3 millió jüan értékben.

(Forrás: MTI)