Véget ért a holdutazás Moszkvában

holdutazás szimuláció Russia Moon Simulation Experiment Institute of Biomedical Problems IBMP of the Russian Academy of
5949466 17.07.2019 Participant of the SIRIUS-19 120-day isolation experiment Yevgeny Tarelkin, of Russia, waves as he leaves the ground-based experimental complex, in Moscow, Russia. The experiment of a simulated moon flight, called SIRIUS (Scientific International Research in Unique Terrestrial Station), started in March. It has reproduced the main stages of a real space flight to the Moon, including the flight itself, search for a landing site, landing, stay in the Moon’s orbit, remote control of the lunar rover that will prepare the base, and return to Earth. Alexey Filippov / Sputnik
Vágólapra másolva!
Sikeresen befejeződött egy szimulált holdutazás Moszkvában: hat tudós a Sirius-19 nevű projekt keretében töltött hónapokat egy izolációs állomáson, amellyel a Holdon kialakítandó jövőbeli állomáshelyet szimuláltak.
Vágólapra másolva!

Minden tesztet a terveknek megfelelően sikerült végrehajtani - mondta el a missziót vezető Jevgenyij Tarelkin az után, hogy társaival elhagyta a kísérleti kapszulát.

A szimulált holdutazás során azt tesztelték, milyen körülmények között kell helytállniuk az űrhajósoknak egy hosszantartó misszió során az űrben. A hat - amerikai és orosz - kutató a kapszulában töltött 120 nap alatt virtuálisan megtapasztalta a start és a landolás élményét, majd kutatóállomást építettek a szimulált Holdon.

A kísérlet résztvevői kijönnek a szimulációs kamrából Forrás: Sputnik/Alexey Filippov

Elsőként ötven éve, 1969. július 21-én landolt a Holdon ember, az Apollo 11-es NASA-misszió két űrhajósa.