Alaposan megrémisztett egy horgászó amerikai családot egy nagy fehér cápa, amely a vízből felbukva elorozta éppen kifogott zsákmányukat.

Doug Nelson családjával a massachusettsi Cape Code-öbölben épp horgászott egy hajóról, amikor a nem várt találkozás a tengeri ragadozóval megtörtént.

A nagy fehér cápa a legméretesebb húsevő cápafaj a világon (illusztráció).Forrás: VT.co

Nelson fia a hajó végében állva egy nő segítségével éppen kihúzta volna a kifogott halat, amikor a cápa felbukott a vízből és elkapta azt.

Az apa épp videóra vette a nagy fogást , illetve a nem várt zsákmányolást, a videót pedig megosztotta az egyik közösségi csatornán.

Egyszerre volt izgalmas és szürreális ez a nem várt találkozás. Nagyon megijesztett bennünket, szó szerint halálra rémültünk  - nyilatkozta  Doug a New England Cable News televíziónak.

Az atlanti-óceáni nagy fehér cápa fajmegőrzésért küzdő állatvédő szervezet megerősítette, hogy valóban az óriási tengeri ragadózó látható a felvételen. A fehér cápa a legnagyobb ragadozó életmódot folytató hal.

A Földön őt tekintik az emberre legveszélyesebb cápafajnak.

A legnagyobbak hossza meghaladhatja a hat métert, testtömegük elérheti a két tonnát is. Az átlagos fehér cápa 4-5 méter hosszú, testtömege 520-770 kilogramm.