Több mint ezer emberi fogat találtak egy építkezésen Új-Zélandon

2019.07.24. 14:41

Több mint ezer emberi fogat találtak egy bontási területen Új-Zéland legdélebbi városában, Invercargill-ben. A helyszínen egy új hotelt fognak építeni. Az építkezés több órára leállt, amíg egy régész próbálta megállapítani, hogy a fogak honnan származhatnak. 

Dr. Matthew Schmidt vezető régész a "leleteket" egy fogorvossal hozta kapcsolatba, aki az 1950-es és '60-as években praktizálhatott az ingatlanon - írja a stuff.co.nz. Nagyon szoktalan, még soha nem bukkantam rá ennyi fogra - mondta a régész. 

A fogakat az egyik markológép vezetője vette észre még május 27-én. A fogak az egykori fogorvosi épület mögött voltak elásva. 

A vizsgálat után az építkezést azonnal folytathatták, mitán nem 20. század előtti leletekről van szó.  Az egyik vezető hivatalnok szerint hátborzongató látvány volt,

fogak - ameddig csak látsz - ahogy fogalmazott.  

Dr. Matthew Schmidt elmondta, hogy bár ekkora leletre még nem bukkant, gyakran találnak leleteket egykori vállalkozások közvetlen közelében. 

A régész felidézte, hogy amikor egyszer terepen dolgozott, két kutat is találtak, amely tele volt cipővel, illetve különböző gyógyszerészeti cikkekkel. Nyilvánvalóan cipész és gyógyszerész dolgozhatott a közelben.