Szépen növekszik a kis hangyászsün

2019.07.25. 16:56

Szépen gyarapszik a januárban kikelt kis hangyászsün: a legutóbbi mérlegeléskor már 785 grammot nyomott. A jövevénynek Európa-szerte csodájára járnak az állatkerti szakemberek – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A világon csak nagyon kevés állatkertben tartanak hangyászsünöket. A szaporításuk pedig olyan ritkán sikerül, hogy arra az egész világon felfigyeljenek az állatkerti szakemberek. Így aztán óriási szakmai eredménynek számít, hogy két hangyászsün, Tüske és Böki frigyéből utód jött a világra. Az anyaállat az idei év kezdetekor tojt, a tojásból január 12-én kelt ki a kicsi (a hangyászsünök a tojásrakó emlősök közé tartoznak).

A jövevény március 12-én bújt ki először az erszényből, majd 25-én már végleg el is hagyta, és utána egy speciálisan a hangyászsünök igényei szerint elkészített költőládában cseperedett tovább.

A hangyászsün kölyök azóta sokat nőt: a legutóbbi mérlegeléskor 785 grammot nyomott. Ez a súly meg is felel korának, figyelembe véve, hogy hamarosan 200 napos lesz. Életének jelenlegi szakaszában egyre inkább elhagyja az anyatejet, és hamarosan kizárólagossá válik a felnőtteknek való tápálék.

Mivel a kis hangyászsün még most is főként a költőládában tartózkodik, a közönség egyelőre nem láthatja, de az állatkert hamarosan újabb képeket és videót is meg akar osztani róla.

KAPCSOLÓDÓ CIKK