Puszta kézzel fog be egy ötméteres pitont egy thai tűzoltó - videó

2019.08.23. 12:27

Thaiföldön inkább a kígyók adnak munkát a tűzoltóknak - írja a Fox News. Az ötvenéves Pinyo Pukpinyo már rutinos tűzoltó-kígyóvadász, videón látható, ahogy puszta kézzel begyűjt egy csaknem ötméteres kígyót. A tűzoltó azt mondta, ettől a munkától úgy érzi magát, mint egy szuperhős. 

Rengeteg bangkoki otthonban telepedtek meg a hüllők, tavaly csaknem 40 ezer esetben riasztották a tűzoltókat kisebb-nagyobb kígyók miatt. Az idei nyáron 100 esetben hívták őket. 

Az 50 éves Pinyo Pukpinyo egyike azoknak, aki már rutinos kígyóvadásznak számít, elmondása szerint az elmúlt 16 évben legalább tízezer kígyót fogott be  Nemrég videón is megörökítették, ahogy begyűjt egy termetes, öt méter hosszú jószágot:

A tűzoltó elmondása szerint a kígyók befogására szolgáló felszerelés árt az állatoknak, csupasz kézzel viszont könnyebben megismerhető a kígyók valódi természete, így elfogásuk is könnyebb lehet. 

Pukpinyó nem minden esetben úszta meg sérülés nélkül, többször is megharapták a kígyók, közülük volt, amelyik mérgeskígyó volt. Egy esetben egy királykobra marta meg, ami miatt jobb hüvelykujja eltorzult.  

Ettől a munkától úgy érzem magam, mint egy szuperhős - mondta a tűzoltó a Fox Newsnak.