Újabb műtéten esett át a szétválasztott sziámi ikrek egyike

SIKERESEN SZÉTVÁLASZTOTTA A CSELEKVÉS ALAPÍTVÁNY MAGYAR ORVOSCSAPATA A FEJÜKNÉL ÖSSZENŐTT BANGLADESI SZIÁMI IKREKET
Vágólapra másolva!
A dakkai kórházban szétválasztott sziámi ikrek egyike rekonstrukciós műtéten esett át, másikuk súlyos szövődmény után lábadozik - közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.
Vágólapra másolva!

Az alapítvány csapatának vezető orvosai - Pataki Gergely, Csókay András és Csapody Marcell - szeptember 9-én visszautaztak Dakkába, hogy felmérjék az augusztus elején szétválasztott bangladesi ikrek állapotát és megkezdjék a műtétsorozat negyedik szakaszának, a rehabilitáció és a koponyarekonstrukció tervezését, illetve kivitelezését.

Az ikrek, műtét után Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Ez utóbbit Rabián - aki már öt nap után magához tért, s azóta fejlődik, beszél és játszik, így már elhagyhatta az intenzív osztályt - el is végezték; a gyermek ötórás plasztikai sebészeti beavatkozáson, koponyarekonstrukciós műtéten és hegplasztikán van túl. Az orvosok Pataki Gergely vezetésével szeptember 11-én végezték el a beavatkozást a kislányon.

Közölték azt is, hogy

Rukiánál a szétválasztó műtét utáni 33. napon súlyos agyi bevérzés lépett fel,

aminek következtében az addig folyamatosan javuló állapotú, a tudathatárt elérő gyerek állapota jelentősen romlott, azonban végtagjait mozgatja, szemét kinyitja. Nála a felépülés várható mértékéről felelős nyilatkozat most még nem tehető - írta az alapítvány.