Kínai "Loch Ness-i szörnyet" láttak a Jangce folyóban - videó

Kína, Jangce, Loch Ness-i szörny
Vágólapra másolva!
Egy Loch Ness-i szörnyhöz hasonló lény hozta izgalomba a kínai közösségi médiát. A furcsa, hosszú, fekete élőlényt a Jangce folyóban videózták.
Vágólapra másolva!

A pénteken az internetre került szemcsés, rossz minőségű képeken úgy tűnik, mintha egy vízi élőlény farka jelenne meg a Jangce folyóban. A felvételt, amely a kínai Sina Weibo mikroblogon került nyilvánosságra, a hétvégén már sok millióan látták, és azóta is szakadatlanul folyik a találgatás.

Szakértők is megszólaltak a kérdésben, bár sokan úgy vélik,

a jelenségnek valószínűleg valamilyen egyszerű magyarázata van

- olvasható a BBC News honlapján.

A felvétel Hopej tartomány nyugati részén fekvő Jicsangnál készült, a Három-szurdok-gát közelében.

A videón feltűnő lény olyan, mintha egy óriási angolna vagy kígyó úszna a folyó felszíne alatt.

Vang Csun-fang professzor, a Huacsung Mezőgazdasági Egyetem munkatársa kizárta, hogy valamilyen új fajról lenne szó, szerinte a képeken "egyszerű vízi kígyót" látni.

Egyes vélemények szerint az olyan külső tényezők, mint

a szennyezés, közrejátszhat abban, hogy a tengerikígyók extrém nagyra nőjenek meg.

A kérdésben megszólalók között azonban akadnak szkeptikusok, akik szerint nem is biztos, hogy egyáltalán élőlény látszik a képeken. A népszerű The Paper hírportálon egy másik felvétel látható, amelyen egy hosszú, fekete valami mozog a vízben, ami kevésbé tűnik élőnek.

A megkérdezett biológus, Ting Li véleménye szerint nem hal, vagy kígyó látszik a képeken, inkább egy "vízben lebegő tárgy".

Közben egy újabb fotó is feltűnt a neten, amely egy parti kövekre kivetődött hosszú fekete dologról készült, ami további találgatásokra adott okot.

Egyesek úgy vélik, a helyi önkormányzat áll a rejtély mögött, amely ilyen fogással akarja a turistákat a környékre vonzani.

Mások a felvételek minőségén mulatnak, hiszen a képek nem tükrözik a Kínában már elérhető, kitűnő felvételeket készítő okostelefonok tudását.

- viccelődött egy hozzászóló.

A 6300 kilométer hosszú Jangce Ázsia leghosszabb, a világ harmadik leghosszabb folyója. A környezetszennyezés az utóbbi években komolyan érintette a vizét, és ezt élővilága is megsínylette.

A legnagyobb élőlény, amely a Jangce folyóban él jelenleg, a kínai óriásszalamandra, amely az 1,8 méter hosszúságot is elérheti. Ez a faj is súlyosan veszélyeztetett, főleg a környezetszennyezés miatt.