Tizenegy elefánt pusztult el egy thaiföldi vízesésnél

elefánt
Egy túlélő elefánt próbálja feléleszteni társát.
Vágólapra másolva!
Drónfelvételek alapján összesen 11 elefánt pusztult el egy thaiföldi vízesésnél, köztük egy hároméves elefántborjú - közölték kedden a helyi természetvédelmi illetékesek.
Vágólapra másolva!

Tizenegy elefánt pusztult el egy thaiföldi vízesésnél

A baleset szombaton történt a Haew Narok (Pokoli szurdok) vízesésnél a Khao Yai Nemzeti Parkban, ahol 1992-ben már előfordult egy hasonló, tragikus baleset, amelyben nyolc elefánt pusztult el.
Az elefántcsorda szombaton egy folyón kelt át,

a 200 méter magasból lezúduló vízesés tetején,

mikor egy erős hullám elragadta őket és a mélybe zuhantak - számoltak be a történtekről a természetvédelmi hivatal illetékesei.

A hatóságok kötél segítségével mozgatják a két túlélő elefántot. Forrás: https://www.bbc.com/news/world-asia-49944885

A hivatal drónokat küldött ki, hogy felvételeket készítsenek a helyszínről, amely olyan sziklás, hogy nem lehet megközelíteni.

A hatóságok úgy hiszik, a csorda azután zuhant le, hogy egy elefántborjúnak próbáltak segíteni. Forrás: https://www.bbc.com/news/world-asia-49944885

A drónok 15 méter magasból filmezték a helyszínt, a felvételek elemzéséből pedig kiderült, hogy nem hat elefánt pusztult el, ahogy eredetileg gondolták, hanem összesen 11.

Alig több mint háromezer elefánt él még vadon

"Úgy véljük, hogy 13 tagú volt a csorda, közülük kettő élte túl a balesetet. Abban, hogy a két elefánt életben maradt, teljesen biztosak vagyunk, mert látták őket, amint élelem után kutattak a vízesés környékén" - mondta el Nattapong Sziricsanam, Nakhénnájok tartomány kormányzója kedden a sajtónak.

Egy túlélő elefánt próbálja feléleszteni társát. Forrás: https://www.bbc.com/news/world-asia-49944885

Thaiföldön mindössze 3500-3700 elefánt él még vadon.

A 2000 négyzetkilométeres, világörökségi listán is szerepelő nemzeti park mintegy 300 vadon élő elefántnak ad otthont. Nattapong elmondta, hogy mivel már két nagy baleset történt a vízesésénél, a természetvédők megpróbálnak megoldást találni a problémára.

Szóba került, hogy biztonságos átjárót alakítsanak ki a csordáknak a folyón a vízesésnél. A kormányzó megígérte, hogy megtalálják a módját a hasonló tragédiák megelőzésének.

(Forrás: MTI)