Már tizenegy elefánt pusztult el a thaiföldi vízesésben

accident animal TOPSHOTS Horizontal
EDITORS NOTE: Graphic content / This photo by Thai News Pix taken on October 5, 2019 shows a dead elephant at the bottom of a waterfall after it fell to its death at Khao Yai National Park in central Thailand. - At least six wild elephants drowned after tumbling down a waterfall in the Thai national park, authorities said on October 5, as rescuers worked through the night to save two of the animals on the brink of the same fateful plunge. (Photo by PANUPONG CHANGCHAI / THAI NEWS PIX / AFP)
Vágólapra másolva!
Az eddigi hat mellett újabb elhullott elefántokra bukkantak drónok segítségével a Khao Yai Nemzeti Parkban - írja a BBC. A balesetben így már tizenegy állat pusztult el. 
Vágólapra másolva!

Mint ahogy azt az Origo is megírta, az állatok akkor kerültek bajba, amikor egy kisebb társuk a nemzeti park vízesésénél nem tudott partra jutni, a többiek pedig a segítségére siettek. A borjút azonban nem tudták a nagyobbak kimenteni, és többen megfulladtak - a hétvégéig hat elefánt pusztult el.

Sziklák közé szorult az elefántborjú, nagyobb társai nem tudták kimenteni Forrás: AFP/Panupong Changchai

A mostani drónos kereséssel

öt újabb elhullott állatot találtak.

Az elefántcsordából mindössze ketten maradtak életben. Őket a park munkatársai etetik, hogy legyen annyi erejük, hogy visszatérjenek az erdőbe.

A nemzeti parkban sok más vadállat mellett mintegy 300 elefánt él.