Furcsa lény hozta rá a frászt egy brit turistára a dél-afrikai Royal Natal Nemzeti Parkban. Az állat úgy néz ki, mintha egy skorpió és egy pók szerelemgyereke lenne. Valójában egyik fajba sem tartozik, önálló csoport képviselője.

A 18 éves Pedro Goss éppen séta közben futott bele a rejtélyes ízeltlábúba. Az út kellős közepén pillantottam meg, nagyon furcsán mozgott, még soha nem láttam ehhez fogható teremtményt. Először azt hittem csak egy sima pók, ami hasonlít egy skorpióra, de amikor közelebbről is szemügyre vettem, már teljesen elbizonytalanodtam, mi is lehet valójában" – nyilatkozta Goss a Mirror magazinnak.

null

null

Valójában egy nagyon is jól ismert fajról van szó, a képen szereplő egyed az úgynevezett „tevepókok" közé tartozik. Gyors anyagcseréjű ragadozók, szinte mindig vadásznak valamire. Prédájukat csáprágóikkal ölik meg és készítik elő a fogyasztáshoz. Karom nélküli tapogatólábuk végén kiölthető tapadószervvel rendelkeznek, mely segítségével képesek zsákmányuk elejtésére, ezenkívül a kapaszkodásban is szerepet kap. Táplálékai elsősorban kisebb rovarok, pókok, apró gyíkok, kisemlősök.