Úgy tűnik, a marha steak kedvelői nem lélegezhetnek fel teljesen – legalábbis akkor nem, ha férfiak. Nem sokkal az után, hogy bizonyos tanulmányok cáfolták a vörös húsok rákkeltő hatását, egy új kutatás azt találta, hogy ezek az élelmiszerek lerövidítik az erekció időtartamát, ami alapvetően befolyásolja az erősebb nem teljesítőképességét az ágyban. Az eredményekkel azonban tudományos szemmel nézve van egy-két probléma.

A kutatók összefüggést kerestek a férfiak étrendje és az erekció hossza között, és azt találták, hogy ha valaki túl sok vörös húst fogyaszt, férfiassága hamarabb válik „harcképtelenné".

Az Amerikai Urológiai Egyesület munkatársa, dr. Aaron Spitz által vezetett vizsgálat során három fiatal atlétát kértek meg arra, hogy a szexuális aktusok során viseljék az erekció időtartamát regisztráló péniszgyűrűket. Teljesítményüket két éjszakán keresztül figyelték. Az első éjszaka jelentős mennyiségű vörös húst tartalmazó ételt ettek, a másik éjszaka húsmentes készítményt. Az eredmények azt mutatták, hogy a vegetáriánus menüt fogyasztók merevedése jóval tartósabb volt. Spitz szerint egyelőre nem világos, a vörös hús miért van negatív hatással a férfiasságra.

Azt feltétlenül hozzá kell tenni, hogy a kutatásban résztvevők csekély száma és a vizsgálat rövid időtartama miatt az eredményeket nem lehet készpénznek venni, mindenképpen újabb, nagyobb volumenű tanulmányok szükségesek a feltételezett összefüggés megerősítéséhez.

Forrás: Phanie/VOISIN/PHANIE/Voisin

Azt mindenesetre a szakértők többsége is hozzáteszi, hogy bár a vörös húsok fontos részei étrendünknek, csak mértékkel fogyasszuk őket, és a napi 70 grammot lehetőleg ne lépjük túl.

(Mirror