A Pao Ti és Pao Mej nevet kapták a belgiumi Pairi Daiza vadállatpark augusztusban született óriáspanda-ikrei.

Kína belgiumi nagykövete, Cao Csungming egy csütörtöki ceremónián jelentette be az éppen 100 napos pandabocsok neveit, amelyek kiválasztásában internetes szavazással a közönség is részt vett.

Az állatkert közleménye szerint ha a pandák megfelelően fejlődnek, akkor hamarosan elhagyhatják a "bölcsődét" és csatlakozhatnak az anyjukhoz a kifutón, hogy a látogatók is megnézhessék őket. Erre legkorábban december 14-én kerülhet sor, amikor az intézmény újra megnyitja a kapuit.

Pao MejForrás: AFP/Nicolas Maeterlinck

Az ikrek szülei, Hao Hao és társa, Hszing Huj 2014-ben az óriáspanda-kutatóprogram keretében érkeztek a belgiumi Brugulette-ben lévő állatparkba a csengtui óriáspanda-központból. Hao Haonak 2016-ben már született kölyke, Tien Pao.

Pao TiForrás: AFP/Nicolas Maeterlinck

A most született bocsokkal együtt a Pairi Daiza – az európai állatkertek közül elsőként – immár öt óriáspandának ad otthont.

Az óriáspanda a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, vadon mintegy kétezer példány él főként Sanszi és Szecsuán kínai tartományok területén. Tavaly világszerte 548 egyed élt fogságban.