Bizarr baleset történt Amerikában: Meteorral ütközött az autó

2019.11.20. 13:53

A Washington Post adott hírt az Egyesült Államokban még szeptemberben történt bizarr balesetről, amelyben egy jak és egy autó ütközött össze egymással.

A Meteor nevű jakot épp a vágóhídra szállították, amikor az állat egy stoptáblánál kirúgta a teherautó hátsó ajtaját és megszökött a járműről.

Meteor kézre kerítésére valóságos hajtóvadászatot szerveztek, de az állatot mintha elnyelte volna a föld. Csak pár nap múlva érkezett a hír, hogy a jakot vérbe fagyva találták meg az egyik út mentén, feltehetőleg elütötték.

Bár a balesetben szereplő járművet nem találták meg, feltételezik, hogy egy kamion lehetett, mert kisebb jármű annyira megsérült volna egy ilyen ütközéstől, hogy nem tudott volna továbbhajtani.

Háziasított jakok (Bos grunniens) MongóliábanForrás: hemis.fr/CORDIER Sylvain / hemis.fr/Cordier Sylvain / Hemis.Fr

Az eset felhívja a figyelmet egy fontos problémára.

Bár most egy háziállat volt a baleset egyik szenvedő alanya, sajnos az autóutakon haladó járművek a vadvilág egyik legnagyobb vámszedői. De nemcsak az aggasztó, milyen sok kisebb-nagyobb állat leli halálát az utakon, fordítva is súlyos a helyzet. A vadállatok gyakran okoznak súlyos, akár halálos baleseteket is.

Ezért az emberek érdeke is azt diktálja, hogy a vadak számára is minél több biztonságos átkelőhelyet alakítsanak ki. Erre Magyarországon is több pozitív példa van. Ilyenek az autópályák felett átvezető vadátjárók, illetve a békáknak és más állatoknak készült alagutak.