A fehér cápa is elbújhat a világ leghalálosabb állatai mögött

makócápa
A makócápa az óceán gepárdja gyorsasága miatt
Vágólapra másolva!
Rengetegen félnek a cápáktól és a pókoktól, pedig messze nem ezek a lények a világ legveszedelmesebb állatai. A Business Insider magazin összeszedte, évente átlagosan mely állatok okozzák a legtöbb halálesetet.
Vágólapra másolva!

15. Cápák – évi 6 halott

A Cápa és más filmklasszikusoknak „hála", sokan egyfajta tömegpusztító terminátorként tekintenek e tengeri ragadozókra. Ez a vélekedés ugyanakkor köszönőviszonyban sincs a valósággal: 2014-ben csupán hárman, 2015-ben pedig mindössze hatan haltak meg cápatámadásban.

Forrás: Shutterstock

14. Farkasok – évi 10 halott

A farkasok által végrehajtott halálos kimenetelű támadások nem túl gyakoriak, mégis felfértek a toplistára. A legtöbb támadás Indiában történik, ahol az elmúlt két évtizedben több mint százan vesztették életüket a ragadozók miatt.

Forrás: Science Vibe

13. Oroszlánok – évi 22 halott

Az oroszlántámadások gyakoriságáról nem állnak rendelkezésre részletes statisztikai adatok. Egy 2005-ös tanulmány mindenesetre azt találta, csak Tanzániában 1990 óta 563 embert tettek el láb alól a nagymacskák. A valóságban azonban ennél jóval több emberrel végezhetnek ezek a ragadozók.

Forrás: Origo

12. Elefántok – évi 500 halott

Habár ez első olvasatra soknak tűnik, az emberek szignifikánsan több elefántot ölnek meg évente, mint fordítva.

Forrás: Shutterstock

11. Vízilovak – évi 500 halott

A vízilovak Afrika legveszedelmesebb állatai közé tartoznak. A látszat ellenére egyáltalán nem békés természetűek, az emberrel szemben rendkívül agresszívak, hegyes fogaikkal és masszív állkapcsaikkal simán halálra tudják marni áldozataikat.

Forrás: AFP/Handout

A cikk folytatódik, lapozzon a következő oldalra!