A fiatal nő azt hitte, mókás lesz, ha polippal az arcán fotóztatja le magát. Tévedéséért fájdalmas árat kellett fizetnie.

Jamie Bisceglia egy halászattal foglalkozó cég vezetője. Épp az egyik hajóján tartózkodott, amikor észrevette, hogy a halászok a halakkal együtt egy polipot is a fedélzetre húztak. Úgy gondolta, poénból az arcára rakja a fejlábút, és lefotóztatja magát vele. Csakhogy az állat még élt, és támadásba lendült: „csőrét" kétszer is a nő állába mélyesztette. Olyan volt, mintha egy horog szúrta volna át a bőröm" – mesélte Bisceglia. 

Elsőre mókás ötletnek tűntForrás: King 5 News

A nő harminc percen keresztül vérzett és iszonyú fájdalmai voltak. Ha ez nem lenne elég, két nappal később nyelési nehézségei támadtak, arca, torka, és karjai bedagadtak. A sürgősségire vitték, ahol kiderült, a seb elfertőződött, így kemény antibiotikumos kúrának kellett alávetnie magát.

A fejlábú a nő szerint valószínűleg egy óriáspolip (Enteroctopus dofleini) lehetett. Ezek az állatok ugyan puhatestűek, mégis rendelkeznek egy csőrszerű, kitinből álló képződménnyel, amit a préda kemény vázának feltörésére használnak. Miután „lyukat fúrtak" az áldozatba, mérget fecskendeznek a testébe, hogy megbénuljon.

A polipfajok közül egyedül a Hapalochlaena lunulata mérge halálos az emberre.

(Live Science)