Madarakra támadnak és agyat esznek a megvadult egerek

2019.12.10. 13:37

Albatroszokra támadnak és a fiókák agyát eszik az Atlanti-óceán déli részén található Gough-sziget egerei. Felkavaró képek következnek!

A rágcsálók csoportosan támadnak a felnőtt és fiatal állatokra. Agresszivitásuk a kutatók szerint odáig fajulhat, hogy a veszélyeztetett státuszú atlanti albatrosz (Diomedea dabbenena) akár ki is halhat.

A szakértők már korábban is dokumentálták, hogy a vérszomjas kisemlősök a gyengébb, fiatalabb madarakat levadásszák, ám akkor még nem volt ismert, hogy az idősebb madarakat is összeharapdálják, veszélyes fertőzéseket okozva ezzel.

Forrás: RSPB

Az egér invazív fajnak tekinthető a Gough-szigeten, még az ember hurcolta be a 19. században. A házi egér gyorsan adaptálódott az új környezethez és elképesztő pusztításba kezdett.

A Gough-sziget a tengeri madarak egyik legnagyobb menedéke, összesen 22 faj képviselője él itt. Közéjük tartozik az atlanti albatrosz is, a szigeten nagyjából 2000 pár költhet.

Forrás: RSPB

A betolakodók megfékezése, és a veszélyeztetett fajok megmentése érdekében a Royal Society for the Protection of Birds természetvédelmi szervezet munkatársai a sziget összes egerét likvidálni akarják 2020-ig.