Véres madártetemek százaira bukkantak egy walesi városban - videó

2019.12.12. 15:00

Több száz elpusztult seregély tetemére bukkantak egy nyugat-walesi városban, Angleseyben - írja a BBC. A seregélyeket látta egy helyi férfi a város felett repülni, aztán egy órával később ugyanazok a madarak már véresen hevertek a földön. Vizsgálják, mitől pusztultak el a madarak. 

Nagyjából 225 véres madártetemet találtak a városban - nyilatkozta az ügyben a rendőrség. A madarakra egy Dafydd Edwards nevű férfi bukkant rá amikor a barátnőjével sétált. Azt mondta, olyan  volt, mintha a madarak holtan hullottak volna le az égből.

Egy állategészségügyi szervezet összegyűjtötte a tetemeket, és vizsgálja, hogy mitől hullottak el az állatok. Egyelőre mérgezésre gyanakodnak.

Több mint 200 madártetemre bukkantak a nyugat walesi városban. Mérgezésre gyanakodnakForrás: North Wales Police

Ezt támaszthatja alá, hogy a férfi, amikor a barátnőjéhez indult, még látta a levegőben szálló madárrajt, és azt is, hogy valamit csipegetnek a földről. Aztán amikor a barátnőjével egy óra múlva arra sétált, a madarak már mind halottak voltak. 

A rendőrség szóvivőj azt mondta, várják a teszteredményeket, addig nem szeretnének találgatni, mi okozhatta a madarak halálát.