Egy hónapon belül öt embert ölt meg tigris az indonéziai Dél-Szumátra tartományban.

A legutóbbi áldozat egy 30 éves nő, akit Padang Bindu falu egyik közfürdőjénél marcangolt halálra a vadállat pénteken.

Az áldozat édesanyja a helyi sajtónak elmondta, hogy lánya reggel a fürdőbe ment, és azt tervezte, hogy utána duriánkertjét fogja gondozni, ám délután nem tért haza. 

Hazaérkezett viszont kávéültetvényéről a testvérem, és elmondta nekünk, hogy tigrissel találkozott, amelyik két méter hosszú volt 

- mondta a nő.

A falusiak egy csoportja azonnal a fiatal nő keresésére indult, és megtalálták megcsonkított holttestét a fürdő közelében.

Egyelőre nem tudni, hogy ugyanaz a tigris támadt-e az emberekreForrás: AFP/Peter Parks

Genman Suhefti Hasibuan, a dél-szumátrai természetvédelmi ügynökség vezetője azt mondta, munkatársai megerősítették, hogy 

a nő tigristámadás áldozata lett. 

Martialis Puspito, a helyi vadvédelmi hatóság vezetője korábban azt mondta, hogy a szaporodó konfliktusok oka az ember, aki egyre többet foglal el a vadak élőhelyéből. Figyelmeztették a lakosokat, hogy maradjanak távol a vadontól. 

Nem zavarhatjuk el a tigriseket az őserdőből, mert ez az otthonuk, ezért az embernek kell tartania a távolságot 

– mondta.

A közfürdő közel fekszik ahhoz a vadvédelmi területhez, ahol a ritka szumátrai tigris él. Azt nem tudják a hatóságok, hogy egyazon vagy több tigris támadta meg az embereket.

A szumátrai tigris a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) súlyosan veszélyeztetett fajokat nyilvántartó vörös listáján szerepel. Az indonéz erdészeti minisztérium szerint mintegy 600 egyede él vadon.