Moszkvában a januári középhőmérséklet 9,2 fokkal haladta meg a normát, ami példátlanul enyhe első hónapot jelent a helyi meteorológiai megfigyelés 140 éves történetében - közölte pénteken a Meteonovosztyi elnevezésű hírportál.

A januári középhőmérséklet plusz 0,1 fok volt, csakúgy, mint decemberben. Az eddigi legenyhébb januárt 2007-ben figyelték meg, amikor a középhőmérséklet mínusz 1,7 fok volt, ami 7,7 fokkal haladta meg az ilyenkor megszokott értéket. 

Sétálnak az emberek az ünnepi piacon Moszkvában a Vörös téren tavaly december 20-án. Moszkvát decemberben gyakra hó lepi be, de most a szoktlanul magas hőmérséklet miatt ez elmaradt a szénhidrogén exporttól függő városban.Forrás: Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved./Alexander Zemlianichenko

A hőmérséklet csak január 23-án felelt meg a klimatikus normának, 16-án, 17-én és 22-én azonban, azt 10-12 fokkal meghaladva, melegrekordot állított fel. December 23-án 6,2 fokot mértek, ami szintén abszolút csúcs volt az orosz főváros meteorológiai megfigyelésének történetében.
(Forrás: MTI)