Ezzel a módszerrel győzhetik le a koronavírust

Vuhan, 2020. január 30. A kínai Országos Vírusos Betegségkezelési és –megelőzési Intézet (IVDC) által közreadott, transzmissziós elektronmikroszkóppal készített kép a C-F13-nCoV nevű új, Vuhanban azonosított koronavírusról. MTI/EPA/IVDC
Vágólapra másolva!
Thaiföldi orvosok sikeresen kezeltek súlyos új koronavírusos megbetegedéseket influenza- és HIV-vírus elleni gyógyszerek kombinációjával, az első eredmények jelentős javulást mutatnak a betegeknél a kezelés után 48 órával.
Vágólapra másolva!

A bangkoki Rajavithi Kórház orvosai közölték, hogy új megközelítésük a koronavírus kezelésében javította a gyógyításuk alatt álló több beteg, köztük egy 70 éves kínai nő állapotát, akinél 10 napja diagnosztizálták a koronavírust.

A lopinavir és ritonavir HIV-ellenes szerek és nagy dózisban az oszeltamivir influenza elleni szer alkotja a gyógyszeres kezelést.

"Nem gyógyítja meg a beteget, de jelentősen javít állapotán. A 10 napja pozitív vírustesztű betegeknél a kombinált gyógyszer alkalmazása után 48 órával negatív lett a vírusteszt" - mondta Kriangska Atipornwanich, a kórház tüdőgyógyásza újságíróknak.

- tette hozzá. Kínai orvosok is alkalmazzák már a kombinációt a koronavírus elleni harcban. A három gyógyszer úgy tűnik, javítja a kezelés hatékonyságát - mondták a thai orvosok.

Az orvosok elmondták azt, is hogy egy beteg esetében a gyógyszerkombináció allergiás reakciót váltott ki. "Nemzetközi gyakorlatokat követünk, de orvosaink növelték az oszeltamivir vírusellenes gyógyszer mennyiségét" - mondta Somsak Akkslim, a kórház egyik igazgatója.

Thaiföldön eddig 19 új koronavírusos megbetegedést észleltek. Közülük nyolcan már felépültek, 11-en még kórházban vannak.

(MTI/Reuters)