Minden létező rekordot megdöntött a budapesti Tutanhamon kiállítás

Tutanhamon
Részlet a budapesti Tutanhamon kiállításról
Vágólapra másolva!
Bár a koronavírus-fertőzés Budapesten is megtorpantotta a kulturális és idegenforgalmi szektort, a kiállítás szervezői megilletődve fogadták, hogy a tárlat továbbra is zavartalan sikernek örvend. Az új helyzetben fokozott figyelemmel és elővigyázatossággal, így többek között információs panelekkel, a közönségforgalmi mosdókban antibakteriális kézmosókkal és folyamatos tájékoztatással igyekeznek megfelelni a biztonsági követelményeknek.
Vágólapra másolva!

Budapesten is hatalmas sikernek számít a Tutanhamon kiállítás

Tavaly novemberben nyitotta meg kapuit Budapesten a Tutanhamon rejtélye és kincsei régészeti-rekonstrukciós kiállítás, amely úgy mutatja be az újbirodalmi 18. dinasztia egyik utolsó királya, a 19 éves korában váratlanul elhunyt Tutanhamon fáraó kriptájának helyiségeit, ahogyan azt a Királyok Völgyében csaknem egy évszázaddal ezelőtt, 1922. november 4-én a rajzolóból lett brit régész, Howard Carter, a KV 62-es sírkamra felfedezője megpillantotta.

Részlet a budapesti Tutanhamon kiállításról Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az egyedi installációknak, és a több mint ezer kiállított tárgynak köszönhetően a világ egyik leghíresebb tárlata

Budapesten is osztatlan sikert aratott.

A múlt év decemberében Kínából elindult koronavírus járvány miatt a kiállítás szervezői fokozott körültekintéssel igyekeznek megfelelni az ezzel kapcsolatos biztonsági követelményeknek.

Bátyi Dániel, a JVS Group Magyarország ügyvezető igazgatója Forrás: JVS Group

„Hiszünk abban, hogy a prevenció és a kellő körültekintés segít a helyzeten. Infopaneleket helyeztünk el a kiállítás területén. Amíg a hatóságok, másként nem rendelik, addig az eddig megszokott rendben tart nyitva a kiállításunk" – nyilatkozta Bátyi Dániel, a JVS Group Magyarország ügyvezető igazgatója.

A kiállítás szervezői folyamatos figyelemmel kísérik a kormányzati operatív törzs ajánlásait

Egyébként a kiállítás vezetősége a tárlat közösségi platformjain is felhívta a figyelmet a fokozott elővigyázatosságra, a következők szerint: Kiállításunk folyamatosan követi a koronavírussal összefüggő közegészségügyi adatokat és információkat.

Zahi Hawass professzor, a világhírű archeológus, a tárlat fővédnöke az előkamra rekonstrukciójánál, a budapesti Tutanhamon-kiállításon Fotó: Hirling Bálint - Origo

A közönségforgalmi mosdókban antibakteriális kézmosót, továbbá a koronavírus felismerésével és a helyes kézmosás módjával kapcsolatosan információs táblákat helyeztünk ki.

Sokan érdeklődnek, ezért jelezzük: amíg a közösségi programok látogatását a kormány vagy az illetékes hatóság fel nem függeszti a járvány elkerülése érdekében, addig a kiállítás terveink szerint rendben nyitva tart.

Részlet a budapesti Tutanhamon kiállításról Fotó: Hirling Bálint - Origo

A közösségi felelősség jegyében kérjük,

hogy az influenzás (fertőző) tünetekkel rendelkező betegek ne jöjjenek se a kiállításra, se más közösségbe!

Kiemelten kérünk mindenkit, hogy kizárólag zsebkendőbe köhögjön, tüsszögjön, a zsebkendőt dobja a szemetesbe, és mosson (fertőtlenítsen) kezet utána! Kérjük vendégeinket, hogy kövessék a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs információit!

A kincseskamra rekonstrukciója a budapesti Tutanhamon kiállításon Fotó: Hirling Bálint - Origo

– Eddig minden kiállításunk felülmúlta az előző sikerét. A Tutanhamon kiállítás nemcsak a látogatottsági adatok miatt kedves a számunkra, hanem azért is,

mert egy tudományos szempontból is világszenzációnak számító tárlatot sikerült Budapestre hoznunk

– tette hozzá Bátyi Dániel.

A Tutanhamon- rejtélye és kincsei kiállítás az eredeti tervek szerint 2020. április 26-ig tekinthető meg a Komplexben, Budapesten, a VII. kerület Király utca 26 . szám alatt.

(Forrás: JVS Group Magyarország)