Külön koronavírus-ellátó központot állítottak fel Pécsett

koronavírus ellátó központ
A járványhelyzet miatt az új ellátó központba várnak mindenkit, akinek akut felsőlégúti tünetei vannak
Vágólapra másolva!
Egy külön Koronavírus Ellátó Központot állított fel a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központja, amely a volt Megyei Kórház épületében található – tájékoztatott a Pécsi Tudományegyetem szerdán délután.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ az illetékes minisztériummal és szakhatóságokkal szoros együttműködésben felkészült a járványügyi helyzet hatékony kezelésére. Ennek részeként kezdődött meg az ellátások átszervezése.

A járóbeteg szakrendelésekre korábban kiadott előjegyzési időpontokat átütemezték egy későbbi időpontra,

és a A PTE Szemészeti Klinika 2020. március 16-tól átmenetileg elköltözött a Megyei Kórház területéről (a Rákóczi úti telephelyről az Akác utca 1. szám alatti telephelyre, a 3. épületbe).

A járványhelyzet miatt az új ellátó központba várnak mindenkit, akinek akut felső légúti tünetei vannak Forrás-képillusztráció: MTI/Balogh Zoltán

Szerdán a PTE Klinikai Központja egy külön Koronavírus Ellátó Központot állított fel, amely a volt Megyei Kórház épületében található.

– hívta fel a figyelmet az Origóhoz eljuttatott közleményben az intézmény.

Hozzátették: a Koronavírus Ellátó Központot a volt Baranya Megyei Kórház „T" és „C" épületében alakították ki, amely a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utcából közelíthető meg.