„Oroszországból szeretettel"" ezt a feliratot viselik olasz, orosz és angol nyelven azok a ládák, amelyeket kilenc teherszállító gép juttatott el egy Róma melletti katonai bázisra, a koronavírus-járvány sújtotta Olaszország megsegítésre egészségügyi ápolószemélyzettel és orvosokkal együtt.

Ápolóbrigádok és katonai orvosok is érkeztek a gépekkel

Hétfőn reggel megérkezett a kilencedik teherszállító repülőgép is Oroszországból, amely katonaorvosokat, fertőtlenítő-járműveket és orvosi műszereket szállított Olaszországba – közölte az orosz védelmi tárca.

Kisebb, Iljusin Il-76-os szállítógépekből álló légiflotta indult Moszkvából Olaszországba, fedélzetén egészségügyi személyzettel és berendezésekkel, hogy segítsenek az Olaszországot sújtó járvány elleni védekezésbenForrás: Orosz Védelmi Minisztréium

Az Il-76-os repülőgépekkel nyolc mozgatható katonai ápolóbrigádot,

mintegy 100, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező virológiai és járványügyi szakembert,

mobil jármű- és terepfertőtlenítést végző eszközöket – amelyekre oroszul, angolul és olaszul az "Oroszországból szeretettel" felirat került -, valamint orvosi műszereket küldenek Olaszországba.

Moszkva további segítségre is készen áll

Az orosz gépek a Rómától 30 kilométerre fekvő Pratica di Mare légibázisra érkeztek.

Mobil fertőtlenítő berendezések, és száz virológiai tapasztalattal rendelkező orosz orvos érkezett OlaszországbaForrás: Orosz Védelmi Minisztérium

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombat este telefonon beszélt Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel,

akinek megerősítette készségét az Olaszországnak való segítségnyújtásra

és vasárnap már el is indultak az első szállítmányok Olaszország felé. Oroszország nem csak az olaszoknak, hanem további 13 országnak küldött segítséget.

(Forrás: Orosz Hírek)