Az erős szélben több tízezer vándormadár pusztult el Görögországban

vándormadarak
Vágólapra másolva!
Afrikából Európába visszatérő fecskék, sarlós fecskék tízezrei pusztultak el az utóbbi napokban Görögországban a heves szelek miatt - közölték csütörtökön helyi ornitológusok.
Vágólapra másolva!

"Az Égei-tenger térségében az utóbbi három napon kicsiny vándormadarak ezreire bukkantunk elpusztulva vagy súlyosan megsebesülve az erős északi szelek miatt" - mondta Mara Ganoti, az Anima természetvédelmi szervezet illetékese az AFP francia hírügynökségnek.

"Ez egy hatalmas csapás" -

hangoztatta, hozzátéve, hogy az elpusztult madarakra Athén utcáin, a görög főváros és térsége lakóházainak erkélyein, egy Naiplie közelében lévő tó partján bukkantak.

Forrás: http://www.mme.hu/civicrm/contribute/transact?reset=1&id=19&cs=2818c9f9ac8623291e994f346b5f97c5_1477046239_168&cid=25560

A görög ornitológiai társaság szerint az április 6-ra virradó éjszaka nagy szerencsétlenséget hozott a vándormadarakra a heves szelek, a szokatlanul hideg és az esőzések miatt az ország egyes részein.

Az ornitológusok felszólították a lakosságot, hogy figyeljenek az utcákon a több ezer kilométeres útjuktól elfáradt madarakra.

Görögország a madarak vonulásának egyik fő útvonalán fekszik, ahol tavasszal és ősszel vándormadarak százezrei pihennek meg Európába visszatérve.

(Forrás: MTI)