Támogatói jegyeket árusít a Tisza-tavi Ökocentrum is

2020.04.23. 18:59

Több hazai állatkerthez hasonlóan a Tisza-tavi Ökocentrum (TTÖC) is támogatói jegyek kibocsátásával próbálja átvészelni a járványidőszakot - közölte a poroszlói létesítmény ügyvezető igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Kiss János tájékoztatása szerint a támogatói jegyek hétfőn kerültek forgalomba 5000, 3500 és 2000 forintos értékben. A jegyek mindegyike egy nem névre szóló, az ökocentrum pénztárában történő felmutatás mellett belépésre jogosító, az újranyitást követően 2021. június 30-ig felhasználható utalvány, melyet sorszámmal ellátva - az ellenérték beérkezése után - postán küldenek meg az igénylőknek. A vásárlók azonban most nem csupán jogot szereznek Európa egyik legnagyobb édesvízi akváriumának meglátogatására,

hanem jelentős támogatást is nyújtanak a komplexum működtetéséhez ebben a nehéz időszakban -

fogalmazott az igazgató. 

Harcsa (Silurus glanis) a Tisza-tavi ökocentrum akváriumában PoroszlónForrás: MTI/Komka Péter

Emlékeztetett: a magyar állatkertek - köztük a Tisza-tavi Ökocentrum is - március 16-án bezártak, nem fogadhatnak látogatókat. Így már több mint egy hónapja jegybevételek nélkül gondoskodnak a létesítmények fenntartásáról, az állatokról és élőhelyeik karbantartásáról. A szigorú takarékossági intézkedések bevezetésének köszönhetően a TTÖC jelenleg is megszokott, 30 fős dolgozói létszámával működik, ám a járvány elhúzódása esetén lehetetlen pénzügyi helyzetbe kerülhet - mondta Kiss János, megjegyezve, ezt szeretnék elkerülni a támogatói jegyek értékesítésével.

(Forrás: MTI)