Otthonról is gyönyörködhetünk a kaliforniai oroszlánfókák játékában

kaliforniai oroszlánfóka
Kaliforniai oroszlánfóka a Nyíregyházi Állatparkban
Vágólapra másolva!
Online közvetítik a fókashow-t a kaliforniai oroszlánfókákkal (Zalophus californianus) a koronavírus-járvány miatt látogatókat nem fogadó Nyíregyházi Állatparkban. A zárva tartó állatpark a kieső bevételek pótlására megkezdte a támogatói belépőjegyek árusítását, amelyekkel az újranyitás után, a vásárlástól számított 1 éven belül mehetnek a látogatók.
Vágólapra másolva!

A Nyíregyházi Állatpark rendkívül különleges állatgyűjteménnyel rendelkezik. Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA: European Association of Zoos and Aquaria) tagjaként részt vesz 70 fajmegmentési, tenyésztési programban; többek között nagy sikerrel szaporodik az afrikai elefánt, a kihalás szélére sodródott bali seregély, vagy a szibériai tigris.

Április 24-én online közvetítették a fókashow-t a kaliforniai oroszlánfókákkal (Zalophus californianus) a koronavírus-járvány miatt látogatókat nem fogadó Nyíregyházi Állatparkban Forrás: MTI/Balázs Attila

Nem véletlen tehát, hogy egy átlagos évben Magyarország egyik leglátogatottabb vidéki turisztikai látványosságába közel 500 ezer vendég érkezik, nem csak az ország minden részéről, hanem határainkon túlról is.

Most azonban az új koronavírus-járvány miatt az ország többi állatkertjéhez hasonlóan nem fogad látogatókat.

Ebben a vészhelyzeti időszakban úgy döntöttek, hogy az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő programjukat, a fókashow-t online is nyilvánossá teszik.

– tájékoztatott a Nyíregyházi Állatpark. – A fókákkal úgynevezett pozitív megerősítéssel dolgoznak az oktatók, azaz haldarabokkal jutalmazzák őket egy-egy jól sikerült gyakorlat után.

Kaliforniai oroszlánfóka a Nyíregyházi Állatparkban Forrás: MTI/Balázs Attila

Az állatkert tájékoztatása szerint a kaliforniai oroszlánfókák a fülesfókák családjába tartoznak, mert a valódi fókákkal ellentétben fülkagylóik vannak.
 A hímek jelentősen nagyobbak a sárgásbarna nőstényeknél, bundájuk sötétbarna, és ivarérett korukra jól fejlett domború homlokuk alakul ki.


Nehéz, hengerszerű testük ellenére fürgén mozognak a szárazföldön is.


 A szárazföldön lábbakként használt uszonyaikkal gyorsabban haladnak az embernél. Rendkívül intelligens, jól idomítható állat, a vízi bemutató kedvelt szereplői.