Ritka rózsaszín delfineket filmeztek le halászok a Thai-öbölben. A szakértők szerint az egyébként nehezen megpillantható állatok merészebbek lettek, mióta a koronavírus-járvány miatt eltűntek a turisták.

A felvételen három rózsaszín delfin látható, amely a halászhajó közelében úszik a Thaiföld délkeleti részén fekvő sziget, Ko Phangan partjai közelében.
A thaiföldi rózsaszínű delfin a keleti púposdelfin - más néven az indo-csendes-óceáni púposdelfin - egyik alfaja. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) veszélyeztetett fajokról vezetett vörös listáján is szerepel. A Thai-öbölben mintegy 150 rózsaszín delfin él a phuketi Tengerbiológiai Központ adatai szerint. 

Sousa chinensis. Felnőtttkorában rózsaszínűek különböz mennyiségű sötét szürke pöttyökkel. A képen látható delfin a keleti Taiwan-szoros populációjnak a tagja.Forrás: https://www.researchgate.net/figure/Sousa-chinensis-5-are-pink-in-adulthood-with-varying-amounts-of-dark-grey-spotting_fig1_260163948

A központ igazgatója úgy vélte,

az idegenforgalom visszaesése miatt a delfinek most jóval nyugodtabb körülmények között élhetnek,

bátrabban viselkednek, ezért lehet látni őket.
Thaiföldön márciusban, amikor az országban kitört a koronavírus-járvány, több mint 76 százalékkal csökkent az idegenforgalom a tavalyihoz képest.

(Forrás: MTI)

Az alábbi videón a lefolmezett rózaszínű delfin látható.