Elefántbébi jött a világra a speciális európai elefántlakhelyen

elefántbébi
Elefántbébi-keresztelő volt a Prágai Állatkertben
Vágólapra másolva!
Újabb elefánt jött a világra szombat reggel a prágai állatkertben - közölte Miroslav Bobek, az intézmény igazgatója a Twitteren. A Föld egyik legerősebb és legnagyobb szárazföldi emlősállatát az orvvadászat rendkívül súlyos helyzetbe hozta, már a kihalás fenyegeti a vadonban.
Vágólapra másolva!

A nőstény elefántbébi és anyja, az indiai származású Janita egészséges. Az állatkertben már március 27-én is született egy kis nőstény elefánt, amelynek anyja az ugyancsak indiai származású Tamara. Mindkét kiselefántnak az Ankhor nevű elefánthím az apja. Tamara és Janita 2016-ban szült először, a két - ma már egytonnás - elefántborjú, Rudolf és Maximilián volt az első elefántbébi, amely a prágai állatkertben fogant.

Az 1931-ben megnyitott prágai állatkertben 1933 óta tartanak elefántokat.

Az első, itt született elefánt, Sita 2013 februárjában látta meg a napvilágot. Anyja, Donna azonban 2012-ben már terhesen érkezett Prágába a rotterdami állatkertből.

Elefántbébi-keresztelő volt a Prágai Állatkertben Forrás: Pinterest

Prágában jelenleg hét elefánt él. A csoport legidősebb tagja a Gulab nevű nőstény, amely 1966-ben került Prágába.

Mindnyájan az Elefántok völgyében élnek, amelyet 2013-ban hozott létre az állatkert 500 millió koronás költséggel; Európában ez az egyik legnagyobb speciális elefántlakhely.

A prágai állatkertben jelenleg mintegy 670-féle állat látható. Az állatkertet, amely a cseh főváros egyik legnépszerűbb idegenforgalmi nevezetessége, tavaly 1,5 millió látogató kereste fel.

A koronavírus-járvány miatt a prágai állatkert is két hónapig zárva tartott, de most újranyitottak. Miroslav Bobek, az intézmény igazgatója szerint ez mintegy 50 millió korona (775 millió forint) veszteséget jelentett.

(Forrás: MTI, Origó)