Nincs tavasz makikölykök nélkül: kinyitott a Nyíregyházi Állatpark

gyűrűsfarkú maki kölyök
A gyűrűsfarkú maki őshazájában, Madagaszkár szigetén veszélyeztetettnek számít
Vágólapra másolva!
Szűk két hónap után május 8-án, pénteken újra megnyitották a Nyíregyházi Állatpark kapuit a látogatók előtt. Az intézmény 35 hektáros területén komoly járványügyi szabályokat és rendelkezéseket hoztak. Arról is tájékoztattak: az állatparkban három héten belül öt gyűrűsfarkú maki született.
Vágólapra másolva!

A Nyíregyházi Állatpark 2020 május 8-tól újra fogad látogatókat, de kérik a 35 hektáros területen a látogatási rend, illetve a meghozott járványügyi rendelkezések betartását.

– tájékoztatott az állatpark a honlapján. – A két legnagyobb állatházunk, a Zöld piramis-Ócenárium és a Viktória ház is nyitva lesz, de kérjük itt és egyéb zárt helyeinken viseljenek maszkot.

Kérik, hogy a látogatók lehetőség szerint vásárolják meg a jegyüket online.

A gyűrűsfarkú maki őshazájában, Madagaszkár szigetén veszélyeztetettnek számít Forrás: Nyíregyházi Állatpark

Az állatpark közölte azt is, hogy három héten belül öt gyűrűsfarkú maki (Lemur catta) született Állatparkban. Az apró kis állatok még leginkább a mesebeli manókhoz hasonlítanak és 4,5 hónapnyi vemhesség után, kék szemmel jönnek a világra, de szemük pár hét után élénksárga színűvé változik.

A Madagaszkár című animációs filmből ismert állatok könnyen felismerhetőek hosszú, gyűrűs mintázatú farkukról.

Innen a magyar nevük is- amelyet járás közben magasra emelnek. Az állatpark tájékoztatott, hogy mivel a szaporodási időszak meghatározott, és a makik csoporjátban még van termékeny nőstény, a közeljövőben valószínűleg tovább gyarapodik a létszámuk: a nyíregyházi maki csapat jelenleg 32 főt számlál, és az állatok több kifutóban élnek.