Néhány napon belül újra kinyithat a Budapesti Állatkert

vörös macskamedve, fővárosi állatkert
Ez a cuki vörös macskamedve is várja a hétvégi látogatókat
Vágólapra másolva!
Hétfőtől megszűnik a kijárási korlátozás Budapesten, így hamarosan az Állatkert is megnyithatja kapuit. Az újranyitás napjáról – a Főpolgármesteri Hivatallal is egyeztetve – hétfőn dönt az intézmény vezetése.
Vágólapra másolva!

A fővárosi védelmi intézkedésekről szóló 211/2020. (V.16.) kormányrendelet értelmében május 18-tól Budapest főváros területén megszűnnek a koronavírus-járvány veszélye miatt bevezetett kijárási korlátozások, a rendelet 4 §-ának (5) bekezdése pedig azt is kimondja, hogy állatkert is nyitva tarthat, és látogatható.

Ez a vörös macskamedve is újra várja a látogatókat Forrás: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert / Készítette: László Melinda

A kormányhatározat rendelkezései alapján a Fővárosi Állat- és Növénykert szakemberei most azon dolgoznak, hogy a március 15-e óta zárva tartó városligeti intézmény a lehető leghamarabb megnyithasson a nagyközönség előtt. Erre akár már néhány napon belül sor kerülhet, az újbóli megnyitás napjáról az Állatkert vezetése – a Főpolgármesteri Hivatallal is egyeztetve – a hétfői napon fog döntést hozni. Az újranyitás előtt az intézmény azt is mérlegeli, milyen intézkedésekre lesz szükség annak érdekében, hogy a látogatókat segítsék a továbbra is fennálló és mindenkire kötelező általános védelmi intézkedések betartásában.

A döntés megszületése után az újbóli megnyitás dátumát az Állatkert azonnal közzé fogja tenni.