Mézzel kezelték a sérült galamb harapásos sérüléseit

2020.05.23. 18:23

Néhány napja nagy kiterjedésű, harapott sebekkel érkezett a székesfehérvári Sukoró Vadmadárkórházba egy fiatal galamb. A szerencsétlenül járt állatot a szakemberek azonnal ellátták.

Ahogy arról a szervezet közösségi oldalán beszámolt, a fiatal galamb sérülései már nem voltak frissek, amikor május 21-én bevitték hozzájuk.
Szegény fiatal galamb épphogy csak kirepült a fészekből, valami máris megmarcangolta, és így kénytelen volt sajgó, vérző testrészekkel tengetni a mindennapjait – mutattak rá a madármentők. – Ráadásul a sérülés okán a röpképességét is elvesztette, ezért az élelemszerzés is nehézséget okozott neki, így iszonyúan le is fogyott.

Rengeteget javult a galamb kondíciójaForrás: Székesfehérvári Vadmadárkórház

Hozzátették, szerencsére „kedves fiatalok felfigyeltek a sérült kisgalambra, és eljuttatták hozzájuk".
A szakemberek azonnal megkezdték a sebek kezelését:

kihasználva az orvosi méz kedvező tulajdonságait, mézzel kezelték a sérüléseket.

Innen kapta a galamb a Mézi becenevet. A madárkórház tájékoztatása szerint módszer bevált, ugyanis a sebek mostanra gyönyörűen gyógyulnak, igaz a méznek köszönhetően a madár „pont olyan lett, mint egy légypapír".

Hangsúlyozták, most már Mézi étvágya is jó, így a kondíciója is rengeteget javult.

A sérült galamb most már jól van, de valószínűleg soha nem tud már repülniForrás: Székesfehérvári Vadmadárkórház

Az állatorvos szerint azonban a szárnyát ért sérülés következtében repülni valószínűleg már nem fog tudni, ezért a tervek szerint a székesfehérvári Sukoró Vadmadárkórház röpdéjében fog társaságban és nyugalomban élni.

A szervezet célja a vadon élő, sérült madarak gyógyítása, azt követően – ha lehetséges – visszaengedésük a szabad természetbe, maradandó károsodás esetén élethosszig tartó gondozásuk.