Bölényre támadt a medve, véres csata bontakozott ki - videó

2020.06.12. 12:04

Észak-Amerika két legnagyobb testű állata esett egymásnak a Yellowstone Nemzeti Parkban. A viadalt videón örökítették meg.

A felvételt a parkban a családjával kiránduló Michael Daus készítette május 31-én. A grizzly és a fiatal bölény a parkoló közelében csapott össze egymással. A medve hamar erőfölénybe került és belemélyesztette fogait a patás hátába, így próbálva "térdre kényszeríteni" az állatot. 

A küzdelem perceken át tartott, a bivaly a folyóban próbálta lerázni magáról a grizzlyt, ám végül kudarcot vallott, és a vízben kilehelte a lelkét. A ragadozó ez után elment, hátrahagyva a tetemet. Vélhetően később visszatért, hogy lakmározzon a leterített bölény húsából. Ez a viselkedés számos ragadozónál megfigyelhető, ezért nem ajánlott megközelíteni a frissen elpusztult zsákmányállatokat.

Daus elmondta, hogy a grizzly már korábban is feltűnt a parkoló környékén, szerencsére azonban az emberek nem keltették fel az érdeklődését. A medvéket egyébként sem tanácsos megközelíteni, a férfi is csak távolról filmezte az eseményeket.

IllusztrációForrás: Pinterest

Mindenevő, de azért a húst sem veti meg

Nem példa nélküli, hogy a grizzly bölényekre támad; habár elsősorban mindenevőként ismert, nem veti meg a húst sem, a Yellowstone környékén pedig nagy számban élnek olyan patások, amiket leteríthet. Kifejlett bölényre vagy szarvasra csak ritkán támad, inkább a gyengébb, fiatalabb példányokat veszi célba. 

A harcról készült látványos videót a következő oldalra lapozva tekintheti meg!

Előző
  • 1
  • 2
Következő